DRESAJ SPORTIV

Cainii Ghizi sunt caini antrenati sa ofere asistenta persoanelor nevazatoare sau cu insuficienta de vedere conducandu-le si ferindu-le de obstacole. Chiar daca acesti caini pot fi antrenati sa depaseasca diverse obstacole, ei vad, partial culorile(rosu-verde) sau nu vad colorat, totusi ei nu pot interpreta semnele de circulatie. Jumatatea umana din echipa de Caini Ghizi directioneaza, bazandu-se pe abilitatile insusite anterior prin antrenamentele de mobilitate.Cainii Ghizi nu-si aleg singuri destinul ci, ei sunt selectati de profesionalisti dupa criterii foarte selective in baza unor aptitudini innascute. Caini sunt invatati de profesionalistii Scolii de Dresaj Canin AllChino, lucruri ca de exemplu siguranta in ghidare, chiar prin insasi complexitatea calatoriei. Acesta formare dureaza aproximativ 6-8 luni.Abilitatile unice ale Cainilor Ghizi.Cainii nostrii detin un coeficient de inteligenta crescut astfel, pe langa modul in care sunt invatati sa conduca o persoana in siguranta peste obstacole, Cainii Ghizi sunt de asemenea antrenati sa aiba “neascultare inteligenta”: daca li se da o comanda nesigura ei sunt invatati sa nu asculte (de exemplu: refuzul de a pasi in strada cand este trafic intens). Cainii Ghizi sunt de asemenea antrenati sa aiba comportamente impecabile (pentru diverse locatii, ca atunci cand viziteaza locuri publice ca restaurante, magazine alimentare si transportul public), ei fiind capabili sa evite distragerile (pisici, catele aflate in perioada de mestruatie, caini cu comportament agresiv, etc). Toti Cainii Ghizi poseda un zel/ravna de a face pe plac si o dorinta de a lucra.Unele dintre abilitati pe care Cainii Ghizi le invata includ:•Conducerea unei persoane n linie dreapta, de la punctul A la punctul B •Oprind la toate schimbarile care au loc, incluzand curbe si trepte. •Oprirea inainte de obstacole, de exemplu ramurile de copaci. •Oprind la obstacolele superioare, cum ar fi structura membrelor •Evitand obstacolele din calea lorDoua lucruri Caini Ghizi nu pot face:•Sa determine traseul catre o noua destinatie. •Sa citeasca semnele de circulatie. Cainii Ghizi primesc comenziile si semnele de la parteneri lor umani depinzand de coechipier sa determine rutele pe care acestia le au de parcurs. Prin repetitie, ei trebuie sa-si aminteasca un traseu de rutina, dar este de datoria nevazatorului sa stie unde se afla, tot timpul.

Canisa Allchino pune accentul in selectie pe conformatie - frumusetea cainilor nostri, dar poate mai important, pe temperamentul si aptitudinile sociale ale acestora. Pentru a creste si a selecta exemplare optime atat din punct de vedere fizic (conform stadardului FCI), cat si din punct de vedere al abilitatilor de lucru (temperament), colaboram cu diferite canise atat din tara cat si din afara tarii. .

Metoda de dresaj a Cainilor GhiziCainii nostrii sunt antrenati prin metode non-violente, avand ca baza cresterea motivatiei prin recompensarea verbala/laude, mangaieri si alimentara, astfel creandu-se un mediu de lucru fericit pentru Cainele Ghid. Daca un caine face o greseala (ex: de incalcire a lesei), nu va primi recompensa, astfel dresorul va repeta exercitiul pana cand cainele va executa corect determinand cainele sa lucreze bine si nu superficial pentru a primii premiul. Trebuie tinut cont ca un Caine Ghid nu este un robot programat, va face greseli la inceput sau va da semne de plictiseala, insa aici valoarea dresorului va evidentia aspectul ca un Caine Ghid nu trebuie sa aiba ezitari ci, dimpotriva, va trebui sa fie un caine cu o pregatire ferma, stapan pe el.Cnd un Cine Ghid acompaniaza o persoana nevazatoare?Noi suntem devotati in a forma o pereche cat mai competenta adica cainele potrivit cu persoana potrivita. Cursul nostru extensiv se asigura ca echipa este compatibila in toate domeniile de la stilul de comunicare pana la personalitate. Echipa petrece impreuna 30 de zile si invata cum sa se adapteze impreuna in orice fel de situatie care apare in viata. Ziua absolvirii marcheaza sfarsitul oreleor de antrenament si un nou inceput pentru echipa pentru asi putea croi un drum in lume. Este o zi speciala plina de multa dragoste pentru catelusi care cresc, Cainii Ghizi absolventi fac pasul prin comemorarea realizarilor lor. Viata Cainelui Ghid. Ce cine nu ar invidia viata unui Caine Ghid? Caini Ghizi, merg oriunde si executa orice partenerii lor fac si sunt covarsiti cu atentie. De la lucru la scoala, la mall-uri, restaurante si plimbari de placere, Cainii Ghizi traiesc o viata intensa. In momentul in care Cainilor Ghizi li se pune harnasamentul “sunt cu totul in lucru”, fiind seriosi privitor la munca lor si concentrandu- se pe siguranta echipei. In clipa in care harnasamentul e dat jos, atunci e momentul de joaca.Durata de lucru a unui Caine Ghid.Majoritatea Cainilor Ghizi lucreaza pana la varsta de 8 ani, dar asta variaza in functie de fiecare caine individual si de stilul lor de viata. Dupa o viata de parteneriat devotata, Cainii Ghizi merita sa-si traiasca batranetile si retragerea lor in liniste si rasfatati. Ei pot sa ramana cu partenii lor ca si animal de casa, sau sa se intoarca la casele in care au fost crescuti sau sa fie plasati intr-o casa adoptiva iubitoare. n toate cazurile, sunt onorati si iubiti.