Universul canin

Studierea aptitudinilor si limitelor fizice si psihice canine, ne ajuta sa intelegem felul in care acestia percep realitatea inconjuratoare, deoarece, prin intermediul simturilor, cainii primesc informatii ce le determina si le influenteaza comportamentul.
 
Datorita reflexelor conditionate pe care omul incearca sa le impuna cainilor, acestia se vor afla intr-o postura contradictorie fata de instinctele lor si ceea ce le cerem noi. Dorind modificarea sistemului de valori si importanta instinclelor canine si a modului in care cainii se comporta in diferite situatii bazate pe reguli umane, omul va trebui sa recompenseze gradat fiecare rezultat obtinut, astfel oprind pornirile instinctuale ale cainilor de a face cu totul altceva.
 
Cainii, instinctual isi vor manifesta cu bucurie revenirea acasa a membrilor familiei. In conditiile in care acestia sunt tinuti afara, aceste manifestari devin incompatibile cu standardul uman cand stapanii sunt imbracati pentru o ocazie speciala, lucru care nu va modifica deloc comportamentul cainilor. Astfel ceea ce pana mai ieri era permis si chiar incurajat, acum, cand labele murdaresc hainele curate cainii sunt certati sau molestati fizic.
 
Pentru modificarea pornirilor instinctuale canine dresajul se recomanda a fi inceput inca de la varsta de 3-4 luni.
 
Chiar daca educatia cainelui a fost inceputa timpuriu, veti constata cu surprindere cata dificultate reprezinta oprirea elanului unui pui hotarat sa va dea binete.LEAVE A COMMENT