Handling profesional

Cum trebuie pregatit un caine de expozitie. Profesionistii fac sa para usor, dar necesita destul timp pentru a fi aceeasi armonie caine-handler. In clipa in care urmariti cu atentie antrenamentul cainelui dumneavoastra veti constata ca sunt cateva feluri diferi in parcurgerea antrenamentelor. Fiecare scoala de dresaj are metodologie diferita, lucru care va nedumereste cu privire la caile corespunzatoare sau greiste de dresaj. De asemenea care sunt abilitatile necesare handler-ului pentru a face din cainele dumneavoastra un campion.

ABILITATILE CORESPUNZATOARE UNUI
HANDLER

Desi dresorii de caini par sa arate ca este usor, in realitate poate fi o munca foarte grea. Aceasta inseamna, in primul rand, ca ei sa fie devotati cainilor. Este foarte usor sa devina nervosi si frustati in timpul antrenamentelor dar daca doriti ca, cainile dumneavoastra sa fie bine antrenat(dresat) veti cauta un dresor casa sa aiba rabdare si sa incurajeze sau sa-l tareasca de jur imprejur. Un alt lucru la care dresorii fara experienta nu se gandesc prea mult este limbajul corpului, care de fapt este foarte importanta in antrenamentul cainilor. Asadar pe langa faptul ca trebuie sa fie cat mai constientti de ceea ce face cainele, trebuie sa acorde mare atentie si semnelor pe care corpul lor e transmite, pentru ca arbistrii iau in considerare si acest lucru in timpul show-urilor.

Trebuie sa tinem cont de cateva lucruri esentiale: utilizarea semnelor mainii, consecventa si cunoasterea cainelui. In educarea cainilor nimic nu este intamplator descoperind astfel ca intr-un dresaj de caini adecvat veti folosi cu precadere semnele mainilor pentru a arata cainelui d-voastra ce asteptari aveti de la el. In orice caz pentru a putea folosi semnele mainii in primul rand trebuie sa-i invatati comenzile vocale. Din momentul in care cainele s-a obisnuit cu comenzile vocale, incepeti sa introduceti in antrenament si semnele mainii. Lin inceput va

Acest lucru va va ajuta sa atrageti atentia cainelui, care va incepe sa asocieze anumite comenzi cu anumite semne ale mainii. In orice caz atunci cand cainele capata deja experienta va trebui in mod treptat sa incetati sa-i mai oferiti semne entuziasmate si sa le faceti mai subtile. In competiti dresorii de caini sa le ofera doar semne usoare pentru ca este vorba de control subtil asupra cainelui dumneavoastra. Consecventa este un lucru extrem de important de retinut atunci cand antrenati sau formati un caine.

Consecventa dumneavoastra va fi rasplatita la sfarsit si veti avea la final un caine bine antrenat si fericit. In cele din urma, cel de-al treilea sfat, este sa-ti cunosti cainele. Trebuie sa stiti cum va reactiona cainele dumneavoastra in anumite situatii si trebuie sa stiti daca este capabil de a face ceea ce le cereti. Exista diferite metode de formare disponibile, dar nu toate dintre ele sunt adecvate pentru cainele dumneavoastra. Spre exemmplu daca aveti un caine bland atunci cu siguranta nu este bine sa fiti duri si fermi deoarece vor fi speriati de antrenament si nu vor vrea sa stie ce doriti dumneavoastra de la el si pur si simplu nu va vrea sa faca ceea ce-i ziceti deoarece sunt speriati de consecinte. Oricum, amintiti-va aceste trei tipuri (sfaturi) si veti vedea ca aveti un caine care se comporta bine si este capabil de competitie profesionala la nivel inalt.

DE UNDE SA NE ACHIZITIONAM
UN CATELUS DE RASA?
CRITERII DE ALEGERE

Desi ati luat cea mai inteligenta decizie de a cumpara un caine de la crescator (canisa) si nu de la magazin pentru animale. Acum, trebuie doar sa stii cum sa alegeti unul respectabil, astfel incat sa va alegeti cu un catelus fericit si sanatos. Trebuie sa luati in considerare aceste 10 lucruri importante. In momentul in care cautati un catelus de rasa pura veti fi coplesiti de multitudinea de reclame de pe internet, din ziarele locale, si chiar si din magazinele pentru caini, despre crescatorii de animale si despre adaposturi. In timp ce orice poate sa dezvolte o reclama de pe internet sau sa-si seteze o pasina web ori sa lipeasca un semn de vanzare, totusi doar sa ai catelusi pentru vanzare nu inseamna ca o persoana este un crescator de animale respectabil.

Exista 2 tiprui de crescatori de animale, aceia care iubesc caini si aceia care ii cresc, pur si simplu pentru bani. Primul tip de crescatori de animale, sunt aceia care trebuie luati in considerare. Crescatorii de animale care au un numar nelimitat de catelusi de diferite rase sunt foarte rari crescatori de animale constinciosi/onesti, mai degrabesc cresc catelusi de dragul de a-l vinde. Nu numai ca acesti crescatori de animale nu sunt crescatori de caini de rasa, dar ei sunt de asemenea nemilosi si abuzivi cu cainii adulti, de multe ori nici vaccinurile nu le sunt facute si nici conditiile de viata nu sunt adecvate. De obicei acesti catelusi de curte vor fi catelusi de proasta calitate care nu ating standardele pentru competitii si de asemenea contribuie la inrautatirea conditiilor genetice care vor "pedepsi" rasele pentru multe generatii de acum inainte.

CONTACTEAZA-NE

captcha
TRIMITE MESAJUL