Cum invatam catelul sa isi faca treburile afara

Aceasta situatie este des intalnita la noii stapani de caini. Cum putem rezolva aceasta problema?
 
In primul rand, eliminam comoditatea din ecuatie si nu il scoatem pe balcon pentru a-si face nevoile. Este foarte important sa nu practicam acest obicei deoarece scoaterea in astfel de loc reprezinta pentru ei o iesire in singuratate si nu in lume, afara, dezvoltandu-i o anxientate de de separatie.
 
Pentru a-l stimula in procesul de invatare cainele trebuie scos afara la 2-3 ore inclusiv noapte si mai ales dupa mesele in care a baut foarte multa apa. De asemenea, trebuie sa fim foarte atenti daca incepe sa miroasa anumite zone, este un semn ca ar cauta un loc pentru a-si face nevoile. Astfel, iesim cu el insa nu doar cateva minute strict pentru acest lucru, il lasam sa se si plimbe pentru a-si creea o legatura mai puternica cu exteriorul, cu lumea de afara. Cainele nu trebuie sa asocieze aceasta iesire cu un sfarsit de libertate. O alta regula de baza consta in oferirea unei recompense alimentare, ce nu trebuie sa lipseasca niciodata din cadrul plimbarilor. In felul acesta, el va memora ca a facut un lucru bun pe care va continua sa il practice deoarece va sti ca la final va primi o atentie delicioasa.
 
Desi cainele a retinut ca usurarea de nevoi se face afara pentru o recompesa la final, exista posibilitatea ca uneori sa mai apara accidente facandu-si nevoiele in casa. Desi majoritatea oamenilor au tendinta sa isi pedepseasca patrupedul sau sa il certe, obligatoriu acest lucru este interzis. Trebuie sa abordam aceasta intamplare ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Vom curata locul fara ca el sa nu vada fiind mai atenti pe viitor sa il scoatem la timp afara. In urma unei pedepse el nu va intelege decat ca nu e bine sa se usureze, iar asta il va face sa se abtina chiar si atunci cand il vom scoate la plimbare, urmarile fiind mult mai negative pentru ca va continua inevitabil sa faca in casa pe furis, rusinat si fortat.
 
O sa vedeti cu timpul ca dupa ce va mai creste, iesirile vor fi din ce in ce mai rare. Cainele dupa varsta de 8 luni are capacitatea sa se abtina chiar si 8 ore, dobandindu-si controlul asupra reflexelor de necisitate. Insa, sa nu ne culcam pe o ureche din comoditate, in continuare este indicat ca macar in mijlocul zilei sa reusim sa il scoatem cateva minute intr-o pauza de munca de la birou.
 
Cu multa rabdare, intelegere si rabdare va puteti ghida patrupedul iubit spre a elimina obiceiul de a-si face nevoile in casa in cel mai pozitiv mod.LEAVE A COMMENT