Tipuri de caini

1. Caini care latra excesiv;
2. Caini agresivi fata de alti caini;
3. Caini care rod mobila;
4. Caini care se urca pe mobile;
5. Caini care sar pe stapan si/sau pe straini;
6. Caini agresivi fata de stapani si/sau straini.
 

Caini care latra excesiv

Prin latrat cainele isi exprima anumite stari ca agresivitate, furia, singuratatea sau cere anumite lucruri.
Latratul este intotdeauna, pentru caine, un mod de-a comunica foarte repede o stare de excitatie. Din anumite motive, unii caini ajung sa latre excesiv de mult. Unele motive care conduc la acest comportament sunt: un grad de excitabilitate la stimuli ridicat, lipsa de exercitiu fizic, anxietate.
 

Caini agresivi fata de alti caini

Acest tip de comportament il au in general masculii, dar poate fi intalnit si la femele. Cand doi caini se intalnesc pe un teritoriu neutru, exista mari sanse ca ei sa se lupte, in acest fel stabilindu-se care este cainele dominant si care subordonat. In afara de a stabili ordinea ierarhica, motivele pentru care un caine este agresiv fata de alti caini, pot fi, apararea teritoriului, lipsa de socializare la grupa canina sau un caracter nativ dominant.
 

Caini care rod mobila

Acest tip de comportament este intalnit atat la pui cat si la cainii adulti. Cauzele acestui comportament sunt:
Schimbarea dintilor la puieti, lipsa de miscare, plictiseala, anxietatea, frustarea, neobisnuinta cainelui de a sta singur timp indelungat.
 

Caini care se urca pe mobile, in pat, pe fotolii

Aceasta problema este creata de stapan, chiar din ziua in care puiul este adus acasa prin faptul ca ii permite puiului sa doarma in pat, crezand ca in acest fel puiul se acomodeaza mai usor.
 

Caini care sar pe stapan si/sau pe straini

Saritul pe membrii haitei reprezinta modul in care cainii se saluta. Acelasi mod de a saluta il folosesc si fata de grupa umana. Acest comportament este intalnit la cainii (care nu sunt obisnuiti sa stea timp indelungat) foarte energici.
 

Caini agresivi fata de stapani si/sau straini

Cauza agresivitatii cainelui fata de stapani este data in general de lipsa unei minime educatii, al unui minim dresaj al acestuia.
Printr-o educatie adecvata si facuta la timp (cat mai devreme cu piutinta), cainele invata care este locul lui in „haita” si sa-si recunoasca stapanul drept sef al haitei. Alintarea exagerata, recompensarea prin mangaiere fara motiv, pot duce la acest gen de comportament al cainelui.
Agresivitatea fata de straini are drept cauze, lipsa de socializare la grupa umana sau traume pe care caini le-au suferit in cele doua perioade de imprimare a fricii.
Agresivitatea cainilor fata de stapani si/sau straini poate fii generata si de cauze medicale.
Sansele de recuperare ale unui asemenea caine sunt mult mai mari daca programul de recuperare este inceput inca de la primele manifestari ale cainelui.LEAVE A COMMENT