Tipuri de caractere canine

INCAPATANAT

Este genul de caine care cu greu va face ce i se cere, opunand rezistenta, chiar si maraind atunci cand i se va da o comanda. Astfel de caine trebuie mai intai convins cine este seful si apoi inceputa educatia, care necesita multa rabdare, insistenta si calm.
 

LASCIV

Un astfel ce caine pare tot timpul adormit. Nu este foarte curios si nu latra excesiv. Este usor de educat dar va avea probleme cu viteza de lucru.
 

COLERIC

Este genul de caine foarte energic, într-o continua miscare, care va trage în lesa, va sari pe stapan chiar daca este în lesa, va latra la cel mai mic zgomot pe care îl va auzi. Dresajul unui caine cu aceasta personalitate trebuie facut într-o maniera ferma.
 

TIMID

Este genul de caine nesigur, care se panicheaza usor la zgomote si miscari bruste. Dresajul unui asemenea caine trebuie facut cu multa blandete, fara a fi bruscai. Comenzile vor fi date pe un ton foarte blajin.
 

ECHILIBRAT

Este genul de caine curios, energic, foarte atasat de familie. Un asemenea caine este dornic sa învete, cautand sa-si multumeasca stapanul.
 

AGRESIV

Este genul de caine posesiv care poate fi periculos atat pentru oameni cat si pentru alti caini. Este un caine dificil de dresat, iar dresajul se va face într-o maniera extrem de ferma si de la o varsta cat mai frageda.LEAVE A COMMENT